Kategórie:

Gallien-Krueger 700RB-II

Poštovné zadarmo

Výrobca: GALLIEN-KRUEGER
Katalógové číslo: HN090637
Záruka (mesiacov): 36
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 3

Basgitarový zosilňovač Pracuje v Bi-Amp móde, disponuje výkonom 480 W do 4 ohmov, 4 pásmový EQ, pre 4-5 strunové nástroje, ochrana obvodov SOA (sophisticated protection circuits).
 
 ks
Vaša cena s DPH: 695 EUR
 

Basgitarový zosilňovač Gallien-Krueger 700RB-II z vyššej modelovej rady RB ponúka teplý prierazný zvuk s rýchlou odozvou. Na charaktere zvuku zosilňovača sa veľkou mierou podieľa G.I.V.E. Technology (Gate induced Valve Effect). Táto technológia, vyvinutá Bobom Gallien, je súčasťou zosilňovačov série RB už od roku 1972. V racku zaberie 2U pozície. Tento model disponuje rovnakými funkciami ako zosilňovač 1001 RB-II a líšia sa len vo výkone koncového stupňa.

Výkon
Zosilňovač ponúkne 480 W pri 4 Ohmovho zaťažení reproduktormi a 320 W pri 8 Ohmovho záťaži. Horn Bi-Amp System umožňuje nezávislé ovládanie hlasitosti výškového reproduktora (horna, tweeter) - signál je nezávisle zosilnený (50W/8Ohm).Možno teda maximálne zaťažiť reproduktory, bez toho aby dochádzalo ku skresľovaniu tweeterov. Táto funkcia je využiteľná len u GK reproduktorov, ktoré majú na zadnej strane možnosť vyradiť vstavaný crossover a využiť Bi-Amp mód.

Ovládanie a funkcie
Vstup pre nástroj disponuje tlačidlom znižujúcim citlivosť v prípade použitia aktívneho nástroja. Vstupná citlivosť sa nastavuje pomocou potenciometra VOLUME.TlačítkemTuning Mute sú stíšenie všetky výstupy okrem výstupu na ladičku (Tuner Out).4-pásmová aktívna ekvalizácia obsahuje korekcie v tomto poradí: výšky, vyššie a nižšie stredy, basy.Ďalej je možné využiť troch vstavaných filtrov. Contour dodáva zvuku "V" charakter - potláča stredy a zvýrazňuje basy a výšky. Presence priostruje výšky a dodáva im na konkrétnosti. Pre majiteľov päť a viac strunových basgitár je potom pripravené tlačidlo 4 / 5 + String Bass, ktoré pri zopnutí podporia najnižšej frekvencie (+11 dB @ 20Hz).Potenciometer BOOST nakopáva zvuk a dodáva takzvaný "Growl" (vrčanie). Nasleduje ovládač hlasitosti tweetera, ktorý je aktívny pri pripojení kompatibilných reprobední. Do tweetera je posielaný signál nad 5kHz a tlačidlom Tweeter Hi-Cut možné odrezať frekvencie nad 10kHz, čo redukuje syčanie výškových reproduktorov. Woofer / Master nastavuje celkovú hlasitosť a výstupný signál obsahuje všetky frekvencie. Tlačidlom Woofer Hi-Cut možné odrezať frekvencie nad 5kHz.

Možnosti pripojenia
Na prednej strane nájdeme XLR linkový výstup s možnosťou regulácie úrovne výstupného signálu pomocou potenciometruLevel. Linke je možné zvoliť či je signál získaný pred či po ekvalizáciu. Nechýba možnosť odzemnění pomocou Ground Lift.Ďalej je možnov využiť sériovo zapojené efektové slučky a výstupu na ladičku.Na zadnom paneli nájdeme iba výstupy do reproboxov: 2x jack a 2x Speakon.

Gallien-Krueger 700RB-II je pomerne výkonný zosilňovač vhodný aj na stredne veľké pódiá. Vďaka charakteristickému zvuku a širokej palete funkcií sa teší veľkej obľube.

Vlastnosti

  • Výkon: 480W @ 4Ohm, 320W @ 8 Ohm
  • G.I.V.E. Technology
  • Ekvalizácia: basy, nižšie a vyššie stredy, výšky
  • Filtre: Contour, Presence, 4 / 5 + String Bass
  • Horn Bi-Amp System (50W @ 8 Ohm)
  • Výstupy: 2x Jack, 2x Speakon
  • Tuner out s funkciou Mute
  • Efektová slučka (sériová)
  • XLR Direct Out s funkciou Ground Lift a Level
  • Veľkosť: 2U pozície
  • Hmotnosť: 9 kg

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky