Kategórie:

Gallien-Krueger Fusion 550

Poštovné zadarmo

Výrobca: GALLIEN-KRUEGER
Katalógové číslo: HN098812
Záruka (mesiacov): 36
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 10

Basová hlava Fusion 550 má unikátne navrhnutý 6-stupňový lampový predzosilňovač s výkonom 500 W, aký je používaný v 1001RB-II. Lampová technológia poskytuje bohatý teplý zvuk. Ďalšou novinkou sú motorizované potenciometre, ktoré funkciou zapamätania dvoch odlišných nastavení umožňujú rýchle prepínanie medzi dvomi zvukmi. Fusion 550 používa 50W Bi-Amp systém typický pre Gallien-Krueger. 4-pásmový aktívny EQ a zvukový filter.
 
 ks
Vaša cena s DPH: 1 129 EUR
 

Séria Fusion je zvukovou kombináciou teplého zvuku elektrónok s osvedčeným koncovým stupňom používaného u obľúbenej série RB. Prichádza s novou inovatívnou technológiou motorizovaných potenciometrov, ktoré zaručujú "analogovost" zosilňovača súčasne s možnosťou dvojitého nastavenia identických ovládacích prvkov.

Pre-amp Fusion 550
6-stupňový lampový predzosilňovač, v ktorom nájdeme 3 elektronky12AX7, produkuje obľúbený teplý lampový drive. Jednotlivé stupne obsahujú ovládacie prvky: Contour pre potlačenie stredného pásma, Bright pre zvýraznenie výšok a Deep, ktorý vyzdvihuje najnižšie frekvencie. Aktívny ekvalizér odráža viac než 30-ročné skúsenosti firmy GK a pôsobí prirodzene (napr. u grafických ekvalizérov môže dôjsť až k plastickosti zvuku a tým k jeho neprirodzenosť) s rovnomerne vzrastajúcimi jednotlivými pásmami. Tými sú klasické Bass, Low mid, Hi mid a Treble.

Motorizované potenciometre
U zosilňovačov Fusion je použitá novo vyvinutá technológia, ktorá kombinuje klasický analógový potenciometer s digitálnym riadením pomocou servomotorčekov. Prepínanie dvoch nezávislých kanálov rovnakými ovládacími prvkami týmto dostáva úplne nový rozmer, pretože signálu v ceste nestojí skutočne žiadna "digitálne prekážka". Nastavenia jednotlivých kanálov zostáva uložené v procesore a pri prepnutí dôjde k spätnému fyzickému obnovenie polohy potenciometrov.

Ovládanie a funkcie
Predný panel je rozdelený do 4 sekcií:
V sekcii Input nájdeme vstup pre basgitaru, pad prepínač útlmu -10 dB pri použití aktívneho nástroja so silným výstupom, prepínač kanálov A / B, ktorý je možné nahradiť priloženým footswitch a Gain pre nastavenie vstupnej citlivosti. Nastavením Gain je možné dosiahnuť až nakresleného zvuku, ktorý u lampového predzosilňovača pôsobí príjemne bez straty drive.Shaping obsahuje filter Contour, ktorý dodá zvuku tzv "V" charakter. Prepínačom môžeme zvoliť frekvenciu potlačeného stredného pásma na 500 Hz a 800 Hz, u ktorého môžeme plynulým nastavením dosiahnuť útlmu až -16 dB. Ďalšími filtre sú Deep, ktorý zdôrazňuje basy pod 30 Hz, a Bright zvýrazňujúce výšky nad 10 KHz.Active Equalizer má 4 pásma ovplyvňujúce priebeh zvuku. Tými sú Bass, Lo mid, Hi mid a Treble.Output je výstupný sekcii ovládajúci koncový zosilňovač. Ovládačom Horn Bi-amp riadime zvlášť hlasitosť tweetru / horny. Bi-amp systém môžeme použiť iba v kombinácii s originálnym GK boxom, ktorý túto funkciu podporuje. Páčkovým prepínačom Mute máme možnosť vypnutia koncového stupňa zosilňovača a odpojenie DI linky. Ladičkový výstup zostáva aktívny. Potenciometer Master už potom nastavuje celkovú výstupnú hlasitosť.

Možnosti pripojenia
Na zadnom paneli nájdeme AC Euro koncovku pre pripojenie 220V napájanie. Pre pripojenie ladičky slúži výstup Tuner a pre pripojenie externého prepínača kanálov slúži vstup Footswitch. Nájdeme tu tiež vstup a výstup sériové efektové slučky. DI linka je riešená symetrickým konektorom XLR a jej výstupná úroveň je možné nastaviť pomocou potenciometra. Bod odoberanie signálu môžeme nastaviť Pre, kedy signál nie je ovplyvnený predzosilňovačom a Post, kde je už signál upravený nastavením predzosilňovača. Je tu aj možnosť odzemnění pomocou tlačidla GND lift. Výkonové výstupy pre reproboxy sú riešené pomocou 2 konektorov speakon, u ktorých je aj možnosť využiť Horn bi-amp systém. Sú tu aj dva výkonové výstupy jack.

Výkon
Zosilňovač Fusion 550 má výkon 500 W pri záťaži impedanciou 4 ohmy. Pri impedanciu reproboxu 8 ohmov je výsledný výkon 350 W. Ideálne pre využitie plného výkonu je teda kombinácia dvoch 8 ohmových reproboxov alebo jedného samostatného 4 ohmového.Pri využití systému horn bi-amp je integrovaný samostatný zosilňovač 50W. Koncový zosilňovač je rovnaké koncepcia ako u osvedčené série RB. Ten sa vyznačuje výrazne naddimenzovanými súčiastkami a rýchlou tvrdou odozvou. V kombinácii s lampovým predzosilňovačom dostáva charakteristický Gallien Kruger zvuk nový rozmer.

Horn Bi-amp systém
Horn bi-amp systém je patentovanou technológiou firmy GK. Možno ju využiť iba u reproboxov GK, kde je možnosť prepnutia z integrovaného crossoveru na horn bi-amp. Pripojenie je riešené pomocou 4pinového konektora speakon, ktorý sa však rozmermi nelíši od 2pinového. Crossover v zosilňovačoch podporujúcich tento systém je nastavený na deliacej frekvencii 5 KHz.

Footswitch RF-II
Je dvojitý podlahový prepínač. Ľavé tlačidlo prepína kanály 1 a 2 a pravým tlačidlom máme možnosť mutovať celý aparát a odpojiť DI linku pre potrebu ladenie. Vizuálnu kontrolu nad zvoleným kanálom máme vďaka LED kontrolke.Footswitch je súčasťou balenia zosilňovača Fusion 550.

Zosilňovač Fusion 550 kombinuje staré osvedčené systémy, vďaka ktorým si zosilňovače Gallien Kruger získali veľkú obľubu takmer bez žánrových hraníc, s novými technológiami, ktoré spríjemnia a zefektívnia hru na basgitaru. Vďaka prepracovanému predzosilňovačmi, u ktorého platí, že menej je niekedy viac, máme prehľadnú kontrolu nad výsledných zvukom. Výkon 500 W sa nestratí ani veľkom open-air pódiu.

Vlastnosti

  • Typ zariadenia: Dvojkanálový basgitarový zosilňovač
  • Séria: Fusion
  • Predzosilňovač: Lampový (3 x 12AX7)
  • Počet kanálov: 2 (2 na sebe nezávislé rôzne nastavenia rovnakých ovládacích prvkov)
  • Motorizované potenciometre
  • Výkon: 500W @ 4ohm, 350W @ 8ohmov + 50W @ 8ohmov pre výškový reproduktor
  • Horn Bi-amp systém
  • Prepínač útlmu (-10 dB), prispôsobuje vstupná citlivosť pasívnym / aktívnym nástrojom
  • Ekvalizácia: basy, nižšie a vyššie stredy, výšky
  • Filter Contour 500Hz / 800Hz @-16dB (dáva zvuku charakter "V" - potláča stredy a zvýrazňuje basy a výšky)
  • Filtre: Deep (+4 dB @ 30Hz) a Bright (+4 dB @ 10kHz)
  • Výstupy pre repro: 2 × speakon + 2 × Jack
  • Tuner out s funkciou Mute
  • Efektová slučka: sériová
  • Možnosť prepínania kanálov footswitch RF-II - súčasťou balenia
  • XLR Direct Out s funkciou Ground Lift
  • Rozmery: 3 HU (48x 25,4 x 13,3 cm)
  • Hmotnosť: 12,5 kg

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky