Kategórie:

Gallien-Krueger MB150S-112

Poštovné zadarmo

Výrobca: GALLIEN-KRUEGER
Katalógové číslo: HN092610
Záruka (mesiacov): 36
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 3

Basgitarové kombo série MB, Je malé, ľahké, mobilné, s výkon 150W, disponuje 4 pásmovým EQ, funkciou Hi-Boost.
 
 ks
Vaša cena s DPH: 990 EUR
 

Séria Microbass je všeobecne smerovaná ako malé výkonné aparáty s ušľachtilým zvukom. Nezaprú v sebe charakter ostatných Gallien, ale majú aj svoje špecifické znaky, vďaka ktorým sa stali obľúbenými u rady svetovo známych hráčov ako v štúdiu, tak aj na koncertných pódiách. Ich takmer miniatúrne rozmery sú veľmi praktické pri transporte a manipulácii s týmito výrobkami.

Toto jedinečné kombo vzniklo na želanie veľkého množstva basových hráčov, ktorí žiadali ľahké, malé, mobilné kombo, s kvalitným zvukom dostatočným výkonom. Toto mikrobass kombo je zaujímavé tým, že ako základ nosnej konštrukcie je použitý hliník namiesto klasickej drevotriesky (MDF). Nemožno uprieť veľkú pochvalu konštruktérom z GK zato, že sa im podarilo do boxu , ktorý je len o niečo väčší ako 40 cm umiestniť 12 "reproduktor! Toto kombo si našlo obľubu u mnohých basistov nielen pre svoju veľkosť, ale tiež pre svoj veľmi ušľachtilý zvuk a bohatú výbavu. Každý kúsok čelného panelu je využitý maximálnym s ohľadom na flexibilitu a jednoduché nastavenie. Ďalšou novinkou u tejto série je možnosť plynulého nastavenia efektu Contour, lepšie využiteľný Hi-Boost, a tiež použitý 4 pásmového EQ s plne parametrickými stredmi.

Basgitarové kombo MB 150S - 112 sa od svojej takmer dvojičky MB 150E - 112 líši spôsobom činnosti ekvalizéra. MB 150S - 112 má klasickú koncepciu ekvalizéra známu z ostatných zosilňovačov GK.Voicing filter Contour potláča stredy a dodáva zvuku charakter "V" a Hi Boost, čiže prezencia, pridáva vysoké frekvencie pre prejasnenie. Obsahuje limiter, vďaka ktorému docielime "natlačeného" zvuku, ktorý aj s menším výkonom pôsobí "veľký". Funkcia Low Cut orezáva najnižšej frekvencie a má za výsledok "vintage zvuk" starých aparátov. Je ideálny pre použitie napríklad s kontrabas, pre ktorý sa MB 150S tiež hodí. Reproduktor typu Pargon má rozmer 12 "a je klasickej konštrukcie s papierovou membránou.

Ovládanie a funkcie
Predný panel zľava začína symetrickým výstupom D.I. linku u ktorej máme možnosť odzemnenia a je permanentne nastavená Pre. Jackový vstup pre basgitaru má možnosť útlmu-10dB pri použití aktívneho nástroja. Nasleduje tlačidlo low cut a ovládacie prvky voicing filtrov Contour a Hi Boost. Aktívny ekvalizér má klasická pásma Trable, Hi mid, low mid a bass. Output level nastavuje výslednú hlasitosť.

Možnosti pripojenia na prednom paneli nájdeme sériovú efektovú slučku a slúchadlový výstup. Na zadnom paneli sú výkonové výstupy riešené pomocou dvoch 6,3 mm jackov a nájdeme tu tiež stereo aux in pre možnosť pripojenia externého zdroja zvuku (napr. CD).

Kombo má výkon 100W. Dobre sa ale hodí do kombinácie s externým boxom 112MBX, kde je potom výkon celej zostavy 150W.

Vlastnosti

  • Typ zariadenia: Basgitarové kombo
  • Séria: Microbass
  • Výkon: 100W, 150W pri pripojení externého 8 ohmového boxu
  • Prepínač útlmu (-10 dB), prispôsobuje vstupná citlivosť pasívnym / aktívnym nástrojom
  • Ekvalizácia: basy, nižšie a vyššie stredy, výšky
  • Filter Contour 500Hz @-10dB (dáva zvuku charakter "V" - potláča stredy a zvýrazňuje basy a výšky)
  • Vypnuteľný plynule nastaviteľný limiter
  • Reproduktory: 1 x 12"
  • Typ reproduktora: GK Paragon klasickej konštrukcie s papierovou membránou
  • Výstupy pre repro: 2 × jack 6,3 mm
  • Efektová slučka: sériová
  • XLR Direct Out s funkciou Ground Lift
  • Rozmery: 39,3 x 35 x 21,6 cm
  • Hmotnosť: 11,8 kg

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky