Kategórie:

Korg KingKORG

Výrobca: KORG
Katalógové číslo: KRKINGKORG

Výhodne nakúpte aj príslušenstvo v sade – stojan, slúchadlá, stoličku alebo lavičku. Pošlite nám svoj kontakt a vypracujeme Vám výhodnú cenovú ponuku.
Chcem výhodne kúpiť aj príslušenstvo v sade.


Nová hviezda modelingového syntezátora, ideálny pre hranie naživo. Všetky vaše očakávania v oblasti modeling syntetizátorov prichádza splniť nový model – KingKORG. Vychádza z filozofie klasických analógových syntetizátorov značky Korg, ako boli MS-20 a Mono / Poly, alebo Prophecy, Z1, MS2000 a RADIAS. Nový KingKORG pritom ponúka neopakovateľný zážitok pri tvorbe zvukov, ktoré vytvárate a upravujete jednoducho otočením tlačidla, a to aj pre hráčov, ktorí sa syntetizátory doteraz nemajú skúsenosti. Najviac potom KingKORG zažiari na pódiách – a to nielen prenesene vďaka skvelému zvuku, ale aj doslova, pretože jeho dizajn je tiež jedinečný!

 
 

Vlastnosti
Plne vybavený modeling syntetizátor s 61 klávesami, navrhnutý pre živé vystúpenia. Výkonné oscilátory, ktoré zvládnu aj začiatočníci, ale rovnako tak uspokojí aj experta. Modulačné filtre, ktoré reprodukujú zvuk klasických nástrojov. Tri master efekty (každý so šiestimi rôznymi typmi efektov) pre finálnu úpravu a jedinečnosť zvukov. Bohaté tóny alebo hutné skreslenie vďaka charakteristickému účinku lampy. Novo navrhnutý ovládací panel, uľahčujúce ovládanie. Výstup CV / GATE OUT, cez ktorý je možné ovládať Korg monotribe alebo MS-20. Podpora software pre správu zvukov.

Zvuky
KingKORG je postavený na báze 3-oscilátory x 2 vyzerá úplne inak, čo mu umožňuje generovať bohaté a detailne prekreslené zvuky. Vybavený novým zvukovým engine XMT (Xpanded Modeling Technology), čo je unikátna technológia Korg, umožňujúce vytvárať pestrú paletu najrôznejších zvukov, a to hoci vlastný proces tvorby zostáva veľmi jednoduchý. Zatiaľ čo u bežného syntetizátoru je potrebné nastaviť oscilátory postupne jeden po druhom, čo celú tvorbu sťažuje a predlžuje, tak u KingKORG sú už od začiatku k dispozícii presetové algoritmy, obsahujúce kombinácie rôznych nastavení oscilátorov, takže máte zvuky pre hranie hneď od začiatku po ruke. Široký výber algoritmov oscilátora (zahŕňajúcich všetky tradičné typy – tj Sawtooth wave, square wave a pod) a početné PCM / DWGS algoritmy potom umožňujú ďalej zvuky upravovať a dosiahnuť pritom úplne jedinečných, neopakovateľných výsledkov.

Modulačné filtre, ktoré reprodukujú zvuk klasických nástrojov
Pri tvorbe modelu KingKORG bola veľká starostlivosť venovaná sekcii filtrov, ktorá je absolútne kľúčovou pre každý syntetizátor. Veľké množstvo filtrov je pri analógovom modelovanie podstatnou výhodou, a KingKORG v tomto smere rozhodne nezaostáva. Popri mnohých základných analógovo modulačných filtrov je totiž vybavený Aj filtre, ktoré verne reprodukujú monofónny syntetizátory používané pre sólové zvuky alebo basy v 70. rokoch, polyfonické syntetizátory z rokov osemdesiatych alebo filtre z dnes už klasického Korg MS-20.

Tri master efekty, každý so šiestimi typmi efektu, pre finálnu úpravu zvukov
KingKORG ponúka tri master efekty, a u každého z nich si potom môžete vybrať zo šiestich typov efektu: PRE FX, s typmi ako sú distortion a amp simulator; MOD FX, s klasickým typom efektu ako je phaser, chorus, a tremolo, a nakoniec REV / DELAY, so zmiešanými efekty ako napríklad hall reverb a modulation delay. Každý efektový procesor má svoj vlastný otočný ovládač na čelnom paneli, ktorým si môžete požadovaný typ efektu nastaviť.Bohaté tóny a hutné skreslenie vďaka charakteristickému účinku lampy
Už mnoho rokov rozvíja a zdokonaľuje Korg spôsoby využívania lampy, ktorá má pri tvorbe zvukov charakteristický účinok a ktorej bohaté tóny alebo hutné výrazné skreslenia sú nezameniteľné. Preto tiež KingKORG ponúka tento prvok, oceňovaný hráči po celom svete.

Vocoder
Funkcia vokodér vie pomocou audio vstupu z vstavaného mikrofónu modifikovať vytvárané zvuky, takže výsledkom je akoby “hovoriaci” syntetizátor. Vokodér je navyše vybavený funkciou Formant Shift, ktorá výrazne zmení tonicko charakter zvukov, alebo funkcií Formant Hold, umožňujúce “zmraziť” zvuk a prehrávať ho potom pomocou klávesov. Vďaka štruktúre s dvoma vyzerá úplne inak, môžete u KingKORG dokonca kombinovať vokodér s ďalším zvukom, takže ho bude buď dopĺňať ako ďalší zvuk alebo bude zdrojom modulácie iného zvuku.

Funkcia Virtual patch
Na mnohých klasických syntetizátorov (ako napríklad na MS-20) bol tok signálu smerovaný fyzicky pomocou prepojovacích káblov. KingKORG napodobňuje tento spôsob routovania signálu prostredníctvom funkcie Virtual Patch, teda virtuálnej obdoby týchto káblov. U každého z vyzerá úplne inak, možno teda vykonať šesť prepojenie Virtual Patch, a prepojiť tak napríklad EG, LFO, alebo joystick s parametrami zvukov ako je “pitch” či “cutoff”, vďaka čomu sa opäť výrazne rozširujú potenciálny možnosti pri tvorbe a moduláciu zvukov.

Krokový arpeggiator
Arpeggiator automaticky generuje rozložený akord podľa akordu, ktorý zahráte na klávesoch. Vyberať pritom môžete zo šiestich typov arpeggia, a pritom ďalej špecifikovať trvania, interval a on / off status u každého z jeho jednotlivých krokov.

Novo navrhnutý panel s ovládacími prvkami
Novo navrhnutý panel je rozdelený do jednotlivých blokov, ktoré vám uľahčia vyhľadať si ovládače, ktoré práve potrebujete pre prácu so zvukom. Sekcia oscilátorov je napríklad vybavená vlastným displejom, ktorý zobrazuje názov aktuálne zvoleného algoritmu. U najdôležitejších parametrov jednotlivých oscilátorov sú otočné tlačidlá, ktoré vám umožní užiť si tú pravú zábavu s analógovým syntetizátorom – meniť zvuk jednoduchým otočením gombíka. Každý z troch master efektov má svoj otočný volič, ktorým si môžete ihneď vybrať niektorý z jeho typov a vypočuť si výsledný efekt na koncový zvuk. Vďaka využitiu samoluminiscenčních EL displejov je garantovaná výborná čitateľnosť zobrazených údajov aj horšie osvetlenom prostredí.

Funkcia Favorites uľahčí živé hranie
Funkcia Favorites dovoľuje okamžité vyvolanie často používaných programov stlačením jediného tlačidla. Ôsmich tlačidlám funkcie Favorites možno pritom priradiť až 40 programov.

200 presetových programov
KingKORG je vybavený pestrou paletou 200 prednastavených zvukov na okamžité používanie, ktoré sú rozdelené do ôsmich kategórií. Sú medzi nimi pritom Aj zvuky skvelé zvlášť pre hranie naživo, napríklad rôzne PCM zvuky pián, elektrických pián, organov alebo clavinetu. Vďaka schopnosti filtrov KingKORGu, ktoré dokážu emulovať klasické syntetizátory, môžete tiež pri hraní moderných skladieb využiť práve ich zvuk. Okrem toho si potom do pamäte môžete uložiť až 100 svojich vlastných zvukov.

Výstup CV / GATE OUT na ovládanie Monotribe alebo MS-20
Cez zdierku CV / GATE OUT možno pomocou analógového signálu kontrolovať pripojený KORG monotribe alebo MS-20. Kábel pre prepojenie s monotribe je rovno priložený, takže môžete oba nástroje prepojiť a cez klaviatúru KingKORG hrať na monotribe

Podpora software pre správu programov
KingKORG môžete cez USB prepojiť s počítačom a na neho potom preniesť jednotlivé programy, ktoré tak máte prehľadne usporiadané a archivované. Špeciálny program pre správu programov sa pritom dá stiahnuť úplne zadarmo zo stránok www.korg.com.

 
Korg kingKORG pohľad zo zaduKorg kingKORG pohľad zo zadu
Korg kingKORG ovládacie panelyKorg kingKORG ovládacie panely

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky