Kategórie:

Korg LP-380-73 CB

Výrobca: KORG
Katalógové číslo: KRLP38073CB

Výhodne nakúpte aj príslušenstvo v sade – stojan, slúchadlá, stoličku alebo lavičku. Pošlite nám svoj kontakt a vypracujeme Vám výhodnú cenovú ponuku.
Chcem výhodne kúpiť aj príslušenstvo v sade.


Kompaktné a štýlové digitálne piáno LP-380 teraz tiež vo verzii so 73 klávesmi

Rad obľúbených digitálnych pián LP-380, oceňovaný hlavne pre svoj kvalitný zvuk, vyváženú klaviatúru a štýlový dizajn, sa teraz rozširuje o model so 73 klávesmi. Tento nový model je pritom podstatne menší, pretože je o 22 cm užší ako verzia s 88 klávesmi, pritom však ponúka rovnaký rozsah 73 klávesov ako elektrické piána.
 
 

Autentický zvuk klavírneho krídla vo vašom domove

LP-380 ponúka brilantný zvuk piána, zabalený vo veľmi kompaktnom nástroji. Ultra tenká konštrukcia piana navyše vyzerá skvele, či už je klaviatura otvorená alebo schovaná pod krytom. Bohato dimenzovaný ozvučný systém poskytuje krištáľový zvuk, zatiaľ čo klaviatúra RH3, prevzatá zo špičkových modelov Korg, zaručí vždy dokonalý zážitok z hry.


Štýlový dizajn

LP-380 je digitálne piano, navrhnuté tak, aby zapadlo do každého interiéru. Navyše jeho "hĺbka" je iba 26 cm, takže naozaj nezaberie veľa miesta. Nástroj je vybavený aj krytom klaviatúry, ktorý zabezpečí jej ochranu v čase, keď na piano nehráte. Hoci je dizajn nástroje veľmi tenký, nemusíte sa obávať o jeho stabilitu, ktorá je veľmi dobrá. Skvelý zážitok z hry potom ďalej zaistí aj klaviatúra RH3, tri pedále a bohato dimenzované reproduktory, poskytujúce bezchybný zvuk.

Vyrobené so skúsenosťami v Japonsku

Digitálne piáno LP-380, vybavené všeobecne veľmi oceňovanou klaviatúrou typu RH3, je vyrábané v japonskom meste Kyoto vysoko kvalifikovanými pracovníkmi firmy Korg, ktorí majú bohaté skúsenosti s produkciou radu ďalších špičkových digitálnych hudobných nástrojov. Naším cieľom pritom je vyrobiť také piano, ktoré plne uspokojí  potreby jeho budúcich užívateľov a bude im k plnej spokojnosti slúžiť dlhé roky.

Detailný zvuk piána, na ktorom je radosť hrať

Aby herný zážitok čo najvernejšie zodpovedal hre na tradičné akustické piano, sú tu k dispozícii štyri typy samplov, ktoré sa prepínajú automaticky v závislosti na dynamike vašej hry. Do všetkých detailov presne tak budú zachytené ako najjemnejšie dotyky klávesov, tak aj mocné crescendo. U zvukov Classic Piano a Grand Piano je navyše reprodukovaná aj rezonancia, vznikajúca pri zošliapnutí pedálu, takže výsledok je na nerozoznanie od originálu.

Autentické zvuky klasických elektrických pián
Ako producent hudobných nástrojov sa Korg tradične sústredil aj na výnimočnú kvalitu zvukov elektrických pián. Ich zvuk tak nereaguje iba na stlačenie klávesy, ale zachytáva aj jemný šum, vznikajúci pri pustení kláves. K dispozícii je šesť variantov, pokrývajúcich zvuky široko používané v popovej hudbe 60. a 70. rokov, rovnako ako niektoré zvuky obľúbené v soulovej hudbe.

30 veľmi kvalitných zvukov
K dispozícii je celkom tridsať kvalitných zvukov, a to vrátane piana a elektrického piana. Nájdete tu ale aj režim Layer, umožňujúce kombinovať dva zvuky dohromady, alebo režim Partner, ktorým sa klaviatúra rozdelí do dvoch častí, na ktorých môžu dvaja hráči hrať súčasne. K tomu patria dva výstupy na slúchadlá. Na výber sú aj niektoré historické spôsoby ladenia.

Tri efekty 
Na úpravu tónu môžete využiť tri efekty: brilliance pomôže nastaviť jasnosť tónu, reverb simuluje prirodzenú zvukovú ozvenu priestoru koncertnej haly, a chorus oživuje zvuk.

Výkonný zosilňovač a sada reproduktorov
Zosilňovač (2 x 22W) disponuje najvyšším výkonom v tejto triede, a verne reprodukuje prehrávané zvuky so všetkými ich aspektmi, vrátane krištáľových výšok, hutných spodkov a prirodzenej rezonancie. Dva veľké (10 cm) reproduktory sú inštalované vo vnútri konštrukcie nástroja, ktorú tak môžu rozvibrovať a podporiť prirodzene znejúce basy. Umiestnenie reproduktorov pod klaviatúrou je výhodné aj v tom, že zvuk "prechádza" celým nástrojom, a hra je tak zase o niečo bližšie skutočnému pianu.

Klaviatúra Real Weighted Hammer Action 3
Klaviatúra typu Real Weighted Hammer Action 3 (skrátene RH3) sa vyznačuje rovnakým herným pocitom ako klaviatúra tradičného koncertného krídla, s tuhšou odozvou v spodnej časti registra a postupným odľahčovaním smerom nahor. Vylepšená bola tiež dynamika opakovaných úderov, takže aj rýchle pasáže sú na nerozoznanie od tradičného piana. K dispozícii je ďalej funkcia Key Touch Control, ktorá umožňuje vybrať si z troch možných nastavení hernej dynamiky klaviatúry, ktorú si tak perfektne prispôsobíte práve vášmu štýlu hry.

Menšie rozmery a znížená hmotnosť
Pretože berieme do úvahy možné prenášanie nástroje, znížila sa hmotnosť LP-380 o zhruba 5 kg oproti predchádzajúcemu modelu (LP-350). Jednoduchšie je vďaka tomu aj vlastné zostavenie a inštalácia nástroja.

LINE OUT výstup
Pomocou výstupu LINE OUT (stereo mini-jack) môžete nástroj prepojiť s vaším externým ozvučovacom systémom alebo rekordérom.

Metronóm
K dispozícii je taktiež vstavaný metronóm, u ktorého si môžete nastaviť tempo a hlasitosť.

Pedále
LP-380 je vybavený štandardným setom troch pedálov, tak ako tieto môžete nájsť u klasického koncertného krídla. Dvaja z pedálov pritom podporujú aj tzv. Half-pedaling (tj. rozlíšenie intenzity zošliapnutia). Pedále sú fixované k LP-380 v ideálnej pozícii, zaručujúcej maximálnu hernú pohodu.

MIDI funkcie
LP-380 podporuje MIDI, teda celosvetovo unifikovaný štandard pre prenos dát medzi hudobnými nástrojmi a počítačmi. MIDI umožňuje vzájomnú kontrolu medzi týmito zariadeniami, a LP-380 tak môžete využiť napríklad ako viachlasový zvukový modul.

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky