Kategórie:

Korg volca sample OK Go

Výrobca: KORG
Katalógové číslo: KRVOLCAOKGO

volca sample OK GO

DIGITÁLNY SAMPLE SEQUENCER

Výsledok spolupráce medzi KORG a kapelou OK Go - to je špeciálne vydanie volca sample.

Lmitovaná edícia volca sample obsahuje 100 dôkladne vybratých audio samplov z „Hungry Ghosts“, teda najnovšieho albumu kapely OK Go. Vďaka tomu teraz môžete ľubovoľne editovať početné ikonické zvuky, ako vokálne linky z „I Won’t Let You Down“ alebo basové frázy z „The Writing’s On the Wall“, a využiť ich pri aranžovaní vlastnej hudby. Z ponúkaného obsahu potom môžete vytvoriť vlastné verzie nezabudnuteľných nahrávok OK Go, mixovať ich so svojimi vlastnými samplami, vytvárať remixy, alebo úplne nové skladby.

 
 

Limitovaná OK Go edícia séria Korg volca sample je vybavená zvukmi z nášho albumu Hungry Ghosts. Presne z týchto zvukov sme album utvárali a dúfame, že vás budú inšpirovať pri tvorbe vlastnej muziky. Táto edícia volca sample bola navrhnutá pánom Tatsuya Takahashi a jeho tímom z Korgu v Tokiu, zatiaľ čo vizuálne prvky a grafiku si vzal na starosti Taku Sakaguchi. Dúfame, že tento nástroj bude pre všetky svojich budúcich užívateľov veľkou inšpiráciou. Príjemné hranie!

- Damian Kulash / OK Go

"OK Go je skvelá kapela so širokým záberom, ktorý sa neobmedzuje len na muziku (robia tiež  hudobné videá, performance, dizajn ...). Nebolo by super, keby nevydávali len skladby, ale rovno celý nástroj? Nebolo by ešte lepšie, keby každý mohol potom tento nástroj používať a robiť na ňom remixy ich vecí? Keby rovno navrhli, ako má ten nástroj vyzerať? Tieto myšlienky stoja za zrodom celého projektu. Jeho výsledok dnes máte pred sebou: volca sample OK Go."

- Tatsuya Takahashi / KORG

Výrazný OK Go zvuk a dizajn

Vstavaných 100 rôznych zvukov kapely OK Go

Ako prednastavené sample (*) tu nájdete sto gitarových, basových, bicích, syntezátorových alebo vokálnych fráz z aktuálneho albumu "Hungry Ghosts". Určite si ich radi vypočujete a vychutnáte si pritom nezameniteľný zvuk kapely OK Go.

Tieto sample možné následne intuitívne upravovať, presne tak ako by ste to u série voly sample očakávali. Môžete tiež tvoriť úplne nové zvuky pomocou tlačidiel pre úpravu parametrov, ako sú dĺžka (length), výška (pitch) či hlasitosť (level) tónu.

Podobne ako OK Go produkuje skladby, hudobné videá a performance, aké sme nikdy predtým nevideli ani nepočuli, tak aj táto mašinka so zvukmi OK Go dokáže generovať a hrať zvuky, ktoré tu predtým nikdy neboli.

* S využitím špeciálnej aplikácie AudioPocket iOS môžete nahrávať vlastné sample. Aplikáciu je možné stiahnuť tu. Pre iOS, Windows, Android a Linux sú k dispozícii tiež editory od ďalších výrobcov. Pre viac informácií kliknite sem.

Grafika od oficiálneho dizajnéra OK Go

Vizuálny imidž kapely OK Go je veľmi farbistý! A tento ich osobitý štýl bol aplikovaný aj na povrch volca sample. Všetky grafické návrhy pritom pochádzajú od Taku Sakaguchiho, japonského dizajnéra, ktorý stojí za oficiálnymi artworkmi kapely OK Go.

Karta s podpismi členov kapely OK Go

Pri prvých 3000 kusoch bude priložený číslovaný certifikát s podpismi všetkých štyroch členov OK Go.

Sample sekvencer pre kreatívnu tvorbu zvukov a skladieb

Účinné ovládanie zvuku

Pomocou 11 otočných tlačidiel pre nastavenie jednotlivých parametrov je možné ľahko zvuky editovať. U všetkých týchto tlačidiel je možné taktiež nahrávať sekvencie s ich pohybmi a vytvárať tak v čase zmeny tónu.

Vedľa toho môžete k ďalším úpravám zvuku použiť analógový izolátor, ktorým je možné zvýrazniť alebo naopak stlmiť spodné či horné frekvencie tónov, ďalej reverzný efekt, ktorý prehráva zdrojové audio pospiatky, alebo reverb efekt. Vďaka nim je možné rýchlo a jednoducho upravovať zvuk najrôznejšími spôsobmi.

Intuitívny sekvencer volca je ideálny na improvizáciu

Vstavaný krokový sekvencer je navrhnutý pre jednoduchú editáciu hudby, k rýchlej improvizácii u neho prispieva aj možnosť vkladania alebo naopak mazanie jednotlivých partov. Pre rýchle nahrávanie môžete využiť 16 krokových klávesov, alebo nahrávať v reálnom čase počas hry. Kombináciou kompletných sekvencií potom vytvoríte paterny a skladby.

Okrem toho tu ďalej nájdete aktívnu krokovú funkciu, umožňujúcu rýchle vkladanie alebo vymazanie jednotlivých krokov v rámci určitej sekvencie, funkciu skoku (jump) medzi krokmi alebo swing funkciu, s ktorou je možné vytvárať groove. S volca sample skrátka nie je problém improvizovať veľmi dynamické vystúpenia.

To však ešte nie sú zďaleka všetky silné stránky volca sample.

Viac informácií o funkciách volca sample nájdete na korg.cz/volcasample.

Niečo o sérii KORG volca

Kompaktný hardvér s výkonným zvukovým engine analógového syntetizátoru, doplnený o intuitívne a ľahko ovládateľný sekvencer; to je volca. Napájanie na batérie a vstavaný reproduktor ponúkajú možnosť využívať ho prakticky kdekoľvek. Vedľa práce v reálnom čase sa sekvencerom (kedy možno dokonca synchronizovať výstup viac modulov volca, ak sú prepojené), môžete tiež volca využiť pre produkovanie hudby ako analógový plug-in v rámci vášho hudobného software.

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky