Kategórie:

Markbass Mini CMD 121P IV

Je na sklade Poštovné zadarmo

Výrobca: MARKBASS
Katalógové číslo: MBC105017
Záruka (mesiacov): 24
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 3

Tento aparát zo série Combo Head je jedným z aparátov, ktoré Vás presvedčia, že aj jeden 12 palcový reproduktor naozaj naplno prenesie tón Vášho nástroja. Využitie tejto potvorky je naozaj veľmi široké a jej zvuk vskutku berie dych. A navyše, ako u všetkých výrobkov Markbass - aj pri veľkom výkone je to stále aparát mobilný. Toto kombo disponuje výkonom 300W pri zapojení interných reproduktorov, ktoré majú celkovú impedanciu 8 Ohm.
 
 ks
Vaša cena s DPH: 859 EUR
 

Pri vývoji všetkých aparátov Markbass sa dbá na to, aby išlo o aparáty čo naj inovatívnejšie a boli skutočne tým, čo je na špičke pomysleného rebríčka basových aparatúr. Zaujímavé je, že v rámci filozofie tejto talianskej značky sa podarilo skĺbiť veľký, variabilný a kvalitný zvukový prejav s minimalizáciou veľkosti a hlavne váhy - to je nesporná výhoda nielen pre tých, ktorí potrebujú so svojou výbavou často cestovať.

V rámci zosilňovačov Markbass môžete nájsť ako tranzistorové, tak lampové modely, u koncových zosilňovačov sa nepoužíva len analógové prevedenia, ale aj digitálne, čo umožňuje vytvoriť naozaj širokú ponuku aparátov s veľmi zaujímavým zvukom, ktorý sa uplatní snáď všade. Pre dosiahnutie maximálnej kvality sa používa najlepšia elektronika, všetky väčšie súčiastky sú zasilikónované kvôli ochrane proti nechceným vibráciám, šasi zosilňovačov sú z 2 mm hrubého hliníkového plechu, kabinety komba sú zo spoľahlivej viacvrstvovej topoľovej preglejky. V kombách sa používajú výhradne neodymové magnety, ktoré majú skvelé technické parametre a zároveň veľmi nízku váhu. Jednoducho povedané - kvalita, kam sa pozriete.

Na žlto vyvedenom ovládacom paneli, trochu netradične umiestnenom na hornej strane kabinetu, nájdete štandardne vstup pre 6,3 jack kábla z vášho nástroja, tiež je tu ale konektor XLR. Do jackového konektora je možné úplne bezproblémovo zapojiť ako pasívne, tak aktívne basgitary, XLR vstup je tu pre zapojenie elektroakustických basgitár, je možné ho však zapojiť súčasne s Jackovým vstupom a mať v ňom napríklad mikrofón.

Pre nastavenie hlasitosti zvuku tu nájdete potenciometre Gain a Master, pričom Gain nastavuje úroveň signálu pred vstupom do preampu, Master potom celkovú hlasitosť. Pre vyhnutie sa prípadnému clipping a nechcenému skreslenie je za ovládačom Gain LED dióda signalizujúca práve clipping. Ekvalizácia zvuku prebieha pomocou štyroch ovládačov, a to Bass, Mid Low, Mid High a High.Všetky tieto potenciometre majú rozsah + / - 16dB na danej frekvencii, ktorá je u Bass 40 Hz, u Low Mid 360 Hz, u High Mid 800 Hz au High 5 kHz. Tu naozaj nie je problém nastaviť si ľubovoľný kvalitný zvuk. Pre ešte väčšiu univerzálnosť sa za ekvalizérom nachádza potenciometre VLE (Vintage loudspeaker Emulation) a VPF (Variable Pre-shape Filter). VLE v podstate uberá vysoké frekvencie, robí zvuk mäkším a znejúcim viac "vintage", VPF pridáva basy okolo 35 Hz a výšky okolo 10 kHz, zároveň uberá stredy na frekvencii 380 Hz, zvuk je teda modernejším, "rockovejším".

Na zadnom paneli aparátu sa nachádza výstupy speaker-out, a to ako v podobe 6,3 Jack, tak Speakon-Combo od firmy Neutrik. Odporúča sa použitie s jedno-alebo dvoj reproduktorovými reproboxami, je možné používať buď len interné reproduktory, alebo len externý box, možné je tiež kombinovať oboje. Vedľa je post-EQ line-out s Ground-Lift switchom, nižšie je nesymetrický výstup tuner-out pre zapojenie ladičky, do ktorého možno ale zapojiť akékoľvek iné zariadenie nevyžadujúce symetrický signál. Poslednými prvkami sú vstup a výstup paralelné efektové slučky.

Pri pohľade na kabinet tohto aparátu zistíte, že sa tu nachádza 15 palcový reproduktor, ktorý je vyrobené firmou B & C a obsahuje neodymový magnet, pre optimálnu zvukovú projekciu sa v kabinete nachádza piezo tweeter a basreflex umiestnený na zadnej strane aparátu. Frekvenčný rozsah je 45 až 18 000 Hz, crossover nastavený na 3,5 kHz, citlivosť reproduktora je 99 dB SPL. Aparát váži 13,3 kilogramu a meria 43,2 x 38,3 x 35,8 cm.

Markbass CMD 121P je teda ideálny spoločné pre hudobníkov požadujúcich skvelý zvuk bez žiadnych kompromisov. Tahle potvora Vám naozaj zaručí, že Vás bude počuť ...

Technické údaje

  • tranzistorové basgitarové kombo
  • výkon: 300W @ 8 Ohm (500W @ 4 Ohm)
  • reproduktory: 1x 12 "B & C s neodymovým magnetom
  • piezo tweeter
  • basreflex (na zadnej strane)
  • vstupy 6,3 Jack + XLR
  • ovládanie: Gain, Master, 4 pásmový EQ, VLE, VPF
  • LED dióda indikujúca clipping
  • speaker-out Neutrik Speakon-Combo
  • line-out s Ground-Lift
  • tuner-out (nesymetrický výstup)
  • paralelné efektová slučka
  • frekvenčný rozsah: 45 - 18 000 Hz
  • crossover frekvencia: 3,5 kHz
  • citlivosť reproduktora: 99 dB SPL
  • rozmery: 43,2 x 38,3 x 35,8 cm
  • hmotnosť: 13,3 kg

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky