Kategórie:

Roland JD XA Analog/Digital Crossover Synthesizer

Je na sklade Poštovné zadarmo

Výrobca: ROLAND
Katalógové číslo: 415531E32
Záruka (mesiacov): 24
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 3

Výhodne nakúpte aj príslušenstvo v sade – stojan, slúchadlá, stoličku alebo lavičku. Pošlite nám svoj kontakt a vypracujeme Vám výhodnú cenovú ponuku.
Chcem výhodne kúpiť aj príslušenstvo v sade.


Analógový. Digitálny. Magický.
JD-XA je unikátny crossover (hybridný) syntetizátor s hrejivým analógovým aj všestranným digitálnym zvukom - kreatívny nástroj bez kompromisov. Ako prvý prichádza štvorpartový monštrózny analógový syntetizátor s analógovými filtrami a samostatným výstupom. Ďalej nasleduje štvorpartový digitálny syntetizátor s technológiou Roland SuperNATURAL a veľkou zásobou efektov. Jednotlivé generátory JD-XA môžete využívať nezávisle alebo interaktívne a mať tak k dispozícii flexibilnú platformu pre zvukový dizajn, štúdiovú prácu a živé hranie. Analógové a digitálne party môžete využívať súčasne a vytvoriť tak obrovské zvukové plochy, alebo môžete tvarovať digitálne zvuky prostredníctvom analógových filtrov a vytvoriť zvuky, ktoré doteraz neexistovali. S novým JD-XA môžete zabudnúť na Analog alebo Digital - jednoducho zatvorte oči, predstavte si, ako znie budúcnosť a začnite tvoriť hudbu.

 
 ks
Vaša cena s DPH: 1 799 EUR
 



• Pokročilý syntetizátor s nezávislými analógovými a digitálnymi generátormi
• Diskrétny analógový syntetizátor (štyri party) s komponentmi 2 x OSC, Filter, Amp, 4 x Env (2 x Pitch, Filter, Amp), s 2 x LFO na hlas, plus výstup Analog Dry Out
• Sekcia Analog filter - 4-Pole, Transistor-ladder a Multi-mode (LPF/HPF/BPF) filtre s dokonale hladkými reakciami na pohyby ovládačov
• OSC sekcia obsahuje Cross Mod, Ring Mod, a OSC Sync, všetky môžete využívať súčasne
• LFO Rate má rozsah od veľmi pomalej po ultra-rýchlu frekvenciu
• Neuveriteľne rýchly Attack
• Samostatná digitálna sekcia postavená na technológii SuperNATURAL (štyri Party, 64 hlasov), kompatibilná so zvukovými knižnicami INTEGRA-7 dostupnými na online portáli Roland AXIAL
• Digitálne Party môžete spracovať sekciou analógových filtrov a dosiahnuť hrejivý a organický zvuk
• Veľká efektová sekcia MFX pre všetky Party, plus päť systémových efektov (Reverb, TFX1, TFX2, Delay, and Master EQ)
• Flexibilné možnosti smerovania signálu pre kreatívny zvukový dizajn
• Intuitívny 16-stopový sekvencer (8 stôp pre interné party, 8 stôp pre externé party) umožňuje rýchlu tvorbu skladieb a slučiek
• Vďaka vstavaným USB, MIDI, a CV/GATE prevodníkom a flexibilnému MIDI ovládaniu je JD-XA ideálnym centrom vášho živého hrania a produkcie hudby
• Vstup pre mikrofón umožňuje modulovať zvuky syntetizátora hlasom a využívať Vocoder
• Množstvo podsvietených otočných, ťahových a ďalších ovládačov pre pohotovú prácu so zvukmi





Analógový generátor

Každý zo štyroch analógových partov JD-XA má dva oscilátory, filter, zosilňovač a štyri obálky - reaguje neuveriteľne pružne a s rýchlym attackom. K tomu pridajte 2x LFO s veľkým spektrom frekvencií. Začnite vytvorením zvuku od začiatku alebo nakonfigurujte JD-XA ako 8 oscilátorovú analógovú verziu legendárneho vlnového priebehu SUPERSAW. Alebo oživte režim POLY STACK a hrajte príjemné a organické 4-tónové akordy. Po vytvorení monštrózneho analógového zvuku môžete svoj výtvor nasmerovať priamo do "DRY" výstupu alebo ho presmerovať do sekcie vstavaných digitálnych efektov a ďalej experimentovať.

Digitálny generátor

JD-XA je okrem analógovej klasiky vybavený aj samostatným štvorpartovým 64-hlasovým digitálnym zvukovým generátorom, postaveným na uznávanej technológii Roland SuperNATURAL. Vďaka tomu máte pod palcom široko-ďaleko najlepšie znejúce zvuky akustických a elektromechanických nástrojov - JD-XA je kompatibilný so systémom zvukového modulu INTEGRA-7, špičkou v oblasti produkcie, skladby a zvukového dizajnu. Ak potrebujete viac inšpirácie, navštívte portál Roland AXIAL a stiahnite si najnovšie zvukové kreácie od popredných programátorov a hudobníkov.

Analog a Digital pod jednou strechou

So svojim hybridným analógovým-digitálnym dizajnom JD-XA predstavuje úplne nový prístup k tvorbe zvuku. Dva zvukové generátory môžete zmiešať do jedného zvuku, alebo ich využívať samostatne a mať tak dva syntetizátory v jednom. Naviac, analógový a digitálny generátor sa môžu vzájomne ovplyvňovať rôznymi spôsobmi. Príklad: môžete prehnať digitálne zvuky cez analógové filtre alebo ich môžete využiť ako zdroje modulácie pre funkcie Cross Mod a ring Mod v analógovej sekcii. Ak máte veľké nápady v zvukovom dizajne, potrebujete výkonný a flexibilný syntetizátor - to je JD-XA.



Hladké a hrejivé analógové filtre

Filtre v analógovej sekcii JD-XA sú čisto analógové. Majú hladký chod, hrejivý zvuk a úžasný prejav. Je tu klasický 4-pólový, tranzistorový Ladder so silnejším charakterom a Multi-mode filter s základné LPF, HPF a BPF režimy. Rezonancia Multi-mode filtra má agresívnejší charakter, ktorý sa vie zahryznúť do zvukového spektra. Keďže sú filtre plne analógové, reagujú na otáčanie ovládačmi úžasne hladko, bez skokov a podobných nepríjemných prejavov.

Parádne efekty pre každú príležitosť

JD-XA má veľkú efektovú sekciu, s ktorou Každý analógový a digitálny part má svoj vlastný MFX procesor so 67 rôznymi typmi efektov, vrátane výrazných a špecifických efektov ako je Bit Crusher. Okrem MFX na jednotlivých partoch môžete využiť aj päť systémových efektorov, ktoré poskytujú efekty Reverb, Delay, Master EQ a dva TFX (Total FX) procesory s 29 typmi efektov.

16-stopový Pattern sekvencer s Real-Time/Step nahrávaním

S týmto úžasným zvukovým potenciálom sa môžete ihneď vrhnúť do hudobnej produkcie. JD-XA má okrem úžasných zvukových možností aj ďalší nástroj na zaznamenanie vašich nápadov, rýchle a intuitívne vytvorenie sekvencií a slučiek - 16 stopový patternový sekvencer s 8 stopami pre interné party a 8 stopami pre externé zariadenia. Vaše nápady môžete rýchlo a pohodlne nahrať v reálnom čase, alebo využiť krokový režim v old-school štýle. Ktorýkoľvek spôsob vám vyhovuje, s týmto sekvencerom ste vždy v spojení s vašou hudbou.



Všestranný Routing a pohotové ovládanie

Kopec možností je super len vtedy, ak sa dajú prakticky ovládať, preto sme navrhli JD-XA tak, aby boli jeho funkcie a možnosti ľahko dostupné. Dynamická klaviatúra podporuje aftertouch a ovládací panel obsahuje množstvo knobov a sliderov, ktoré sú pre lepšiu orientáciu podsvietené. Vďaka flexibilnému internému systému, ktorý umožňuje nasmerovanie jedného zdroja modulácie na štyri ciele, možnosti ovládania ďaleko presahujú ovládače, ktoré vidíte na paneli (a nie je ich málo). Okrem toho môžete ovládať aj externé moduly alebo DAW program prostredníctvom MIDI, USB a CV/GATE portov - to už je skutočne mašina, ktorá zvládne ovládanie celého Live/Studio systému. S JD-XA môžete urobiť prakticky všetko, čo si viete predstaviť.

Modulácia ovládaná mikrofónom a Vocoder

Mikrofónový vstup na JD-XA prináša ďalšiu dimenziu hudby. Začiatočníci môžu využiť mikrofón ako zdroj modulácie na ovládanie parametrov Filter Cutoff, Cross Mod a ďalších parametrov vlastným hlasom. Môžete si tiež zapnúť Vocoder alebo efekt Reverb. Či už chcete rozprávať, spievať alebo vytvárať zvuky, pripojením mikrofónu k JD-XA značne rozšírite vaše možnosti.

USB Interface a CV/GATE výstupy na ovládanie analógových mašín

JD-XA je vybavení USB audio/MIDI prevodníkmi pre spojenie a prácu s vašim DAW programom. Má aj dva CV/GATE výstupy, takže ho ľahko spojíte aj s nástrojmi vybavenými rozhraním CV/GATE. Vaše analógové alebo modulárne syntetizátory môžete ovládať priamo klaviatúrou a patternovým sekvencerom JD-XA, alebo pohodlne z vášho DAW, keď je JD-XA spojený s vašim počítačom cez USB.

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky