Kategórie:

VOX Flat 4 Boost

Výrobca: VOX
Katalógové číslo: VXTGFL4BT
Záruka (mesiacov): 24

Produkt sa už nevyrába/nepredáva.
Radi Vám ponúkneme vhodnú alternatívu na tel. 0903 603 574.


Vox Flat 4 Boost je gitarový efekt - booster séria: Tone Garage elektrónky: 1x ECC83 / 12AX7 Hi-Volt technológie gain, 2pásmový ekvalizér, prepínač stredov Mid boos, true bypass, ovládanie: Volume / Low / High / Gain / prepínač Mid boost.
 
 

  • Novo vyvinutá Hi-Volt technológia dovoľuje lampe pracovať pri 200V, a to dokonca aj pri napájaní z batérií
  • Možnosť nastavenia gainu, ktorým je možné upravovať zvuk
  • Pomalé nahrievanie lampy zaisťuje jej dlhú životnosť
  • Výkonný booster pre skutočne verný zvuk lampy


Čo znamená Hi-Volt?
VOX prichádza s úplne novou technológiou výroby lámp. Táto nová technológia sa nazýva ako "Hi-Volt", a umožňuje lampe typu 12AX7 pracovať pri vysokom napätí - a to jednak pri napájaní z elektrickej siete, alebo aj pri použití šiestich AA baterií.Separátní obvod lampy pracuje na 20V, čo je oproti iným efektovým modulom vysoké napätie. Výsledkom je prirodzený a dynamický zvuk, ktorý je porovnateľný so zvukom lampového zosilňovača. A aj keď sú elektrónky zvyčajne dosť veľké, podarilo sa našim inžinierom zmenšiť dizajn krabičiek tak, že efektový pedál je malý a nezaberie veľa miesta vo vašom pedálovej sete.

Nastavenie zisku (Gain) a zmena zvuku
Tranzistorový obvod zosilňovača bol takisto dôkladne prepracovaný. Novo tak otočením tlačidla Gain zmeníte nielen amplitúdu, ale aj celkový charakter zvuku. Každá z pozícií nastavenia tohto tlačidla tak môže znamenať znateľne iný zvuk.

Napájací obvod a životnosť lampy
Pretože lampou prechádza vysoké napätie, ak je modul zapnutý, bol pridaný nový obvod zaisťujúci jej postupné nahrievanie, čím sa jednak predlžuje životnosť lampy a súčasne sa tak predchádza rôznym problémom pri napájaní z elektrickej siete.

Výkonný booster
Lampový booster možno použiť vedľa zvýraznenia celého spektra i zvlášť pre zvýraznenie stredov, výšok a pre overdrive. Zvýšením nastavenia gainu sa navyše aktivuje efekt low-cut, čím možno dosiahnuť klasického lampového overdrive. Samostatný prepínač umožňuje nastaviť boost pre stredné frekvencie, čo je ideálne najmä pre sóla (skúsení hráči to ocenia napríklad pri hraní blues).

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky