Kategórie:

Yamaha CLP-370 PE

Výrobca: YAMAHA
Katalógové číslo: CLP-370PE
Záruka (mesiacov): 24

Archívny záznam, výroba ukončená
Digitálne piáno CLP-370 využíva 4 úrovne dynamického stereo vzorkovania a CF vzorkovania pre pozoruhodne realistický a bohatý zvuk klavíru. Podobnosť s akustickým klavírom je tu ešte väčšia vďaka klaviatúre Natural Wood (NW), kde sú biele klávesy vyrobené z pravého dreva a naviac potiahnuté po povrchu umelou slonovinou. Pocit na dotyk ako na skutočnom koncertnom klavíri. Farba čierna, lak s vysokým leskom
 
 

Video spoločnosti Yamaha k digitálnym piánam série Yamaha CLP

 

• Klaviatúra Natural Wood (NW) s bielymi klávesami z pravého dreva a s povrchom potiahnutým syntetickou slonovinou
• CF vzorkovanie a stereo vzorkovanie v 4 dynamických úrovniach s technológiou AWM
• Stereo vzorky Sustain a Key-Off (pustenie klávesov)
• LAN port pre priame pripojenie na Internet
• Porty USB TO DEVICE / USB TO HOST

Okrem rady funkcií je Yamaha CLP-370 vybavená vstavaným portom LAN pre priame pripojenie nástroja na Internet, kde je k dispozícii široká škála tzv. "rozhlasových" programov (streamové prehrávanie klavírnych skladieb) a množstvo dobre známych skladieb a piesní, rovnako aj kúskov na cvičenie.

Klaviatúra Natural Wood (NW) s povrchom zo syntetickej slonoviny

Tento typ klaviatúry ponúka pocit skutočnej slonoviny. Pri špeciálnej klaviatúre Natural Wood sú biele klávesy taktiež vyrobené z pravého dreva. Povrch klávesov je jemný a mierne porézny, čo dodáva klávesom lepšiu priľnavosť a prirodzené trenie, čím sa eliminuje kĺzanie prstov z klávesov a uľahčuje sa hra na nástroj. Autentický dotyk a pocit z klávesov výrazne presahuje klaviatúry bežných elektronických klávesových nástrojov - máte pocit, akoby ste hrali na skutočný klavír. Tento špeciálny typ klaviatúry vám umožňuje taktiež poskytnúť hracie techniky a expresívnu silu, ktorú ponúka iba skutočný klavír, ako napríklad repetícia na jednom tóne s perfektnou artikuláciou aj pri veľmi rýchlej hre alebo aj pri iba čiastočnom uvoľnení stlačenej klávesy.

CF vzorkovanie pre skvelú tónalitu

Technici Yamaha vybrali veľké koncertné krídlo CFIIIS s najlepšou kvalitou zvuku a naladili ho na najlepšie možné podmienky. Potom použili unikátnu techniku CF vzorkovania a navzorkovali tak všetky jeho zvuky s cieľom vytvoriť zvuk pre CLP. Výsledkom je, že sa môžete tešiť na prirodzenú tónalitu zodpovedajúcu tomuto prvotriednemu klavíru.

Dynamické stereo vzorkovanie Advanced Wave Memory (AWM)

AWM je vzorkovací systém, ktorý vytvára zvuky veľmi podobné originálnym akustickým zvukom za použitia digitálnej technológie záznamu zvuku nástrojov a aplikácií vysoko kvalitných digitálnych filtračných technológií na zaznamenané audio vzorky. Priebeh signálu klavírneho zvuku sa líši v závislosti na dynamike od pianissima až po fortissimo. AWM dynamické vzorkovanie umožňuje toto zohľadniť a vytvoriť tak niekoľko dynamických vzoriek v rôznych silách úderu. Čím viac sa použije týchto dynamických vzoriek, tým lepšia je kvalita expresivity výsledného zvuku.

ClavinovaRadio

Hudba, ktorá zodpovedá akejkoľvek situácii a nálade - priamo z Internetu. Nástroj funguje ako "laditeľné rádio", kde si priamo z Internetu prehrávate skladby, kedykoľvek budete chcieť.

Voľba zvukov

Vyberte si zo širokej škály ďalších stereo vzorkovaných zvukov hudobných nástrojov. Tieto zvuky ponúkajú väčšiu realistickosť, pre väčšie potešenie z hrania a z hudby.

Polyfónia 128 hlasov

Konvenčné digitálne piána rýchlo "strácajú dych" pri veľmi rýchlych alebo naopak tiahlych pasážach. Ešte doznievajúce tóny sú orezávané, aby mal tónový generátor dosť priestoru pre nové tóny. Tu môže v jednu chvíľu zaznieť až 128 tónov.

Pripravených 50 klavírnych skladieb

Pre vaše potešenie pri počúvaní krásnej hudby si môžete vybrať z 50 pripravených rôznych klavírnych skladieb. Tieto nahrávky boli vybrané jednak pre ich krásu, ale taktiež pre ich funkčnosť. Pretože mnohé z nich sú klasickými klavírnymi kusmi, môžete si ich pri nacvičovaní týchto skladieb taktiež vypočuť, ako by mali znieť.

Port USB TO DEVICE

Pripojte USB flash disk do portu USB TO DEVICE v nástroji. To vám umožní ukladať a naťahovať užívateľské skladby vytvorené na nástroji, rovnako ako načítať dáta z tohto pripojeného zariadenia.

Port USB TO HOST

Ponorte sa do sveta hudobných počítačových programov a využívajte ich. Pripojenie a nastavenie je veľmi jednoduché. Môžete si potom prehrávať vaše nahrávky po jednotlivých partoch s rôznymi zvukmi - a to všetko z jedného nástroja.

Voľba povrchovej úpravy

Každá Clavinova od Yamahy má atraktívnu, elegantnú povrchovú úpravu a dobre zapadne do miestnosti, kam ju umiestnite.

Upozornenie pre obchodníkov: Popisy na stránke www.bigmusic.sk sú chránené autorskými právami a ich kópie sú v notárskej úschove od chvíle ich vytvorenia. V prípade, že na svojich internetových stránkach použijete popisy produktov zo stránky www.bigmusic.sk, je potrebné uviesť pôvodný zdroj s textom: Popis produktu pochádza zo stránky www.bigmusic.sk, pričom www.bigmusic.sk musí byť aktívny odkaz. V opačnom prípade ide o porušenie predpisov o pravidlách hospodárskej súťaže ako aj o porušenie autorského zákona.

Klaviatúra: 88 dynamických kláves, typ NW (Natural Wood) drevené biele klávesy s povrchom zo syntetickej slonoviny

Citlivosť: tri stupne

3 Pedále: pedál pre dozvuk (sustain) s plynulým priebehom, pedál pre sostenuto efekt (doznievať voľne budú len tie tóny, ktoré boli zahraté spolu so stlačením pedálu) a pedál pre hru potichu (piano)

Polyfónia: 128 tónov

Zvuky: 14, možnosť použiť 2 zvuky naraz

Efekty: reverb (dozvuk), 4 typy, chorus, brilliance

Prednastavené skladby: 50

Nahrávanie: 3 skladby, 2 stopy

Metronóm: rozsah tempa 32 - 280 bpm

Transpozícia: -12 / +12 poltónov

Ladenie: áno, 7 druhov stupníc

Displej: LED, 7-segmentov, 3 čísla

Ukladanie dát: vnútorná pamäť (100KB x 3 = ca. 11,000 notes x 3) disketová mechanika (nie je súčasťou balenia), externý harddisk (nie je súčasťou balenia)

Pripojiteľnosť:

Slúchadlá x 2
MIDI In/Out/Thru
AUX IN [L/L+R][R]
AUX OUT [L/L+R][R]
USB TO DEVICE x 2
USB TO HOST

LAN IDC (Internet Direct Connection)- priame pripojenie na internet

Zosilňovač: 40 W x 2
Reproduktory: (16 cm + 5 cm) x 2

Príslušenstvo: háčik na zavesenie slúchadiel, podpera na noty, noty "50 greats for the Piano", CD-ROM so softvérom

Rozmery: 1408 x 917 (1018 s podperou na noty) x 511 mm
Hmotnosť: 78 kg

Upozornenie pre obchodníkov: Popisy na stránke www.bigmusic.sk sú chránené autorskými právami a ich kópie sú v notárskej úschove od chvíle ich vytvorenia. V prípade, že na svojich internetových stránkach použijete popisy produktov zo stránky www.bigmusic.sk, je potrebné uviesť pôvodný zdroj s textom: Popis produktu pochádza zo stránky www.bigmusic.sk, pričom www.bigmusic.sk musí byť aktívny odkaz. V opačnom prípade ide o porušenie predpisov o pravidlách hospodárskej súťaže ako aj o porušenie autorského zákona.

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky